Lake Tahoe en Reno
Blijf op de hoogte en volg Casper
11 Mei 2013 | Verenigde Staten, Reno
Lake Tahoe is echt prachtig. Niet te omschrijven hoe mooi het is. We hebben redelijk wat hikes gemaakt en daarna de tenten opogezet. Het ging niet helemaal soepel, maar uiteindelijk stond ook mijn tent rechtop.
Vanaf dat moment werd het kouder en werden de lange broeken en truien tevoorschijn getoverd. De gids Jay bleef echter in zijn korte broek en slippers rondlopen. Er werd al gevraagd of hij 'part pinguïn' was.
Ook werd er gewaarschuwd voor beren. Die komen redelijk veel voor en scharrelen s'nachts de kampeerplaatsen af voor eten. Hierbij ploegen ze vooral de prullenvakken om. Je moet echter geen eten in je tent hebben, dat ruiken ze ook....
En jahoor, rond 5 uur s'nacht was er een beer in de prullenbak bezig. Dat met achtergrondgeluiden van coyotes en een temperatuur van rond het vriespunt zorgt nietvoor een perfecte nachtrust.
Tijdens het ontbijt zagen we opeens een beer op 15-20 meter afstand. Snel camera pakken voor één shot. Na dat ene shot zagen we wat kleins op 4 poter richting de beer gaan, en Jay was even bang dat het een moeder met pups was. Het was echter een hond, en die joeg de beer weg. Een zwarte beer rent weg, een grizzly beer zal waarschijnlijk die hond gedood hebben. In Yellowstone dus erg opletten over een paar dagen, daar zitten namelijk ook grizzlies.
Daarna nog een mooie hike gedaan voordat we in Reno aankwamen. Reno is een soort mini Las Vegas, 24/7 kan er gegokt worden. Ons hotel was ook een casino, en wat een luxe! We hadden die kamers graag in San Fransisco gehad. Internet moest echter 10 doller voor betaald worden.....
Vanochtend vroeg op pad voor een lange rit naar Salt Lake City, waar we net zijn aangekomen. Wat moeten de 1e kolonisten gedacht hebben toen ze de woestijn doortrokken? Het is niks anders dan 500 mijl woestijn en zoutvlaktes! Nou ja, moeten ze zelf maar weten.
Morgen richting Yellowstone, dat wordt een hoogtepuntje vd trip. Hoprlijk vriest het echter niet, dat kan daar namelijk nog wel gebeuren.
Adios!
11 Mei 2013 - 11:13
Henri Smit:
Hoi Cas.
Wat een prachtig verhaal tot nu toe. Die beren.... geweldig! Yellowstone zien is een van je dromen, die komt nu uit. Hou ons op de hoogte en geniet van alles wat je meemaakt!!
Groeten Har en je moeder -
11 Mei 2013 - 11:17
Wilma:
We leven mee. geweldig! We zullen nu regelmatig kijken.
Als wij diezelfde reis zouden maken,slaan we Reno over. Ik weet zeker dat Henri niet meer uit dat casino komt...... 14 dagen lang.
;-)) -
11 Mei 2013 - 13:51
Jacques Smit:
Ha Cas het verslag ziet er goed uit en volgens mij heb je op wat slaapgebrek na alles waar voor je naar Amerika bent gegaan ook gekregen. Kijk uit voor die grote grizleys verkoop ze pas als je ze hebt geschoten. Dat wisten wij al jaren in Nederland. Blijf je belevenissen opsturen ik volg ze graag. Geniet het groeten -
11 Mei 2013 - 14:02
Jacq:
Hè Cas, dat klinkt goed man! Volgens mij heb je een top reis te pakken. Heel veel plezier en kijk uit voor die grizzlys, best groot die beesten. Enjoy! -
11 Mei 2013 - 15:14
Elly:
Klinkt erg goed allemaal! geniet er maar van en veel plezier.
14 Mei 2013 - 14:29
Henny Den Uijl:
Hoi Casper ?
Ik ben de zus van Elly Smit.
Leuk man zo een reis door Amerika.
Ga heel hard genieten .
Henny den Uijl.